Genom att applicera highlighter på olika ställen i ansiktet kan du sätta ljus på ställen som du vill framhäva. Det ger en fräsch och pigg look, som är otroligt lätt att fixa. Huden skimrar snyggt och det är et av de hetaste sätten att sminka sig på just nu.

Det är faktiskt så att highlighter är smink för alla. För vem vill inte känna sig fräsch och glowy både till fest och vardag? Tänk över vad du vill framhäva i ditt ansikte.

Applicera på rätt sätt

Det finns massor av saker som du kan göra med din highlighter. Du kan framhäva kindben nästipp, haka och mycket mer genom att lägga på ett lager av vackert skimrande highlighter. Tänk på att lägga på de punkter i ansiktet där ljuset faller, alltså på de högsta punkterna. Du kan även lägga i ögonvrån och på amorbågen. Se till att alltid att applicera på ren och återfuktad hud. Till vardags kan du ta lite mindre, är det fest – var inte rädd för att ta mer highlighter.

Välja highlighter

Hur vet du vilken highlighter som passar dig? Det är egentligen väldigt enkelt. Om du har kall hudton ska du välja en kall highlighter. Har du en varm hudton ska du välja en varm.

”Har du en gyllene hudton, välj en varm nyans. Har du en kall hudton, välj en nyans i rosa, violett eller blå nyans,”, tipsar Expressen om i en artikel.