Skönhetsingrepp blir allt vanligare och fler män börjar intressera sig för diverse olika behandlingar, men för att det ska bli så bra som möjligt finns en hel del saker man bör kolla upp innan man väljer vem som ska få utföra skönhetsingreppet på en – väljer man fel kan det få riktigt tråkiga konsekvenser.

Idag är det vanligt med skönhetsingrepp oavsett kön och det betyder att det inte bara är kvinnorna som dominerar på skönhetsingreppsmarknaden, även männen har blivit allt mer intresserade av att förbättra sitt yttre. Men för att få så bra resultat som möjligt gäller att man går till en som vet vad denne håller på med. Så hur ska man veta om man går till ett proffs eller inte? Det är något som skönhetsjournalisten Kristina Norman tipsar om i Sveriges Radio, en stor del av hennes yrke går nämligen ut på att testa olika sorters skönhetsbehandlingar och sedan utvärdera dem. Så är det någon som har koll på vad man ska tänka på när man vill genomgå ett skönhetsingrepp så är det hon.

Kristina Normans bästa tips när du ska boka en tid:

  • Kolla upp att din behandlare – kontrollera så att personen du är intresserad av att boka tid hos har en relevant utbildning och ett certifikat som är utfärdat av en trovärdig källa.
  • Finns ansvarig läkare på plats på kliniken? Kolla så det finns en läkare som är närvarande och ansvarig på kliniken så att du snabbt kan få bra hjälp om en komplikation skulle ske.
  • Kontrollera produkten de använder – be alltid om produktens batchnummer och var noga med att du ska vara närvarande när de öppnar förpackningen så du ser att rätt preparat används.
  • Tips! Om din behandlare påstår sig vara legitimerad sjuksköterska eller läkare kan du alltid kontrollera om detta faktiskt stämmer hos socialstyrelsen.

Annat som Kristina Norman tipsar om är att trenden just nu inom skönhetsingrepp är att man ska få ett så naturligt resultat som möjligt. Resultatet av din behandling ska med andra ord inte vara märkbar på annat sätt än att du ser fräschare eller piggare ut – onaturlig läppar, stel botoxad panna eller fillers är alltså inte att sträva efter längre.