Kvinnor har länge legat i framkant när det kommer till att göra olika skönhetsingrepp, men nu börjar även männen att sticka ut i sammanhanget – allt fler män är fixerade av sitt utseende och många tror att det ska leda till bättre jobb.

Att ta bort hår med laser, släta ut rynkor med fillers och Botox eller göra läpparna mer fylliga är behandlingar som vanligtvis associeras till kvinnor, men nu börjar dessa bli allt vanligare ingrepp även för männen. Och det är av många olika anledningar. Till exempel skriver svenska YLE om hur man sett en skiftning i skönhetsidealen även hos män och man uppskattar att var tionde person som utför en estetisk behandling eller skönhetsoperation just är män. Vad man också ser tydliga samband mellan är skönhetsideal och jobbkulturen. Idag räcker det inte längre att vara duktig på sitt arbete, man ska dessutom se bra ut vilket gör att allt fler män, precis som kvinnor, väljer att kanske fylla läpparna, ta bort oönskad hårväxt eller släta ut arg-rynkan mellan ögonbrynen. Självklart är det inte alla som håller med om att utseende spelar en stor roll när det kommer till karriären, men om man är sugen på att testa på till exempel en restylane-behandling, vilket är en typ av filler, kan man läsa mer om det hos till exempel Laserspecialisten.se och boka en konsultation.

”Fillers används för att fylla upp och jämna ut rynkor och ojämnheter i ansiktet eller på kroppen samt för att öka volymen i vissa kroppsdelar. Fillers kan injiceras olika djupt, ytligt i yttersta hudlagret eller långt ner i vävnaderna. De har olika grad av fasthet, från flytande till fast gelé. Användningsområdet är mycket brett. Framför allt passar fillers för estetiska ändamål, men de har också en medicinsk användning. Exempelvis kan de användas för att korrigera mindre ojämnheter efter olyckor, kirurgiska ingrepp och sjukdomar.” läs mer här.

Lagom är bäst

Något att tänka på när det kommer till olika skönhetsbehandlingar är att lagom alltid är bäst och att man inte ska låta det hela gå överstyr. Då är risken nämligen ganska hög att man drabbas av Dysmorfofobi (BDD) vilket är en psykisk åkomma som handlar om att man ser fel eller ojämnheter som inte finns. Man blir liksom helt upptagen av sitt eget yttre och upplever ofta att man har något i sitt utseende som man tycker är fult eller groteskt – men som är in inbillning, vilket man kan läsa mer om här.