Lider du som man av oönskad hårväxt finns långvariga, effektiva alternativ till rakhyvel och vax. Hos Lifetime Clinic, som finns på flera orter, kan du boka laserbehandling. Du bör tänka på att det krävs flera behandlingar samt eftervård.

Att som man lida av oönskad hårväxt är inget ovanligt eller skamligt. Det finns sätt att bli av med den – i princip för gott. Läs vidare för att få reda på hur, och vad du bör tänka på när du gör den här sortens behandlingar.

Hårborttagning med laser

Laserbehandling av oönskad hårväxt är ett väl beprövat och effektivt sätt att ta bort kroppshår. En gel stryks över huden och belyses med laserstrålar som tar bort håret och förstör hårsäckarna. Resultatet är så gott som permanent. Bokar du laserbehandling på https://www.lifetimeclinic.se/behandlingar/harborttagning behandlas du med Sapphire diodlaser, en kraftfull maskin med kylt munstycke, vilket leder till mindre smärta och skonsammare behandling. Lifetime Clinic finns på flera ställen i Sverige, bland annat Göteborg, Eskilstuna och Uppsala, och du kan boka en konsultation utan kostnad.

Laserbehandling ger ett mer effektivt och långvarigt resultat jämfört med andra metoder för hårborttagning som rakning och vaxning. Behandlingen tar bara ett par minuter för små områden, och upp till en timme för exempelvis ryggen. Tänk på att flera behandlingar krävs då håret växer i olika faser. Håret som ska bort ska rakas (inte vaxas eller dras ut) innan behandlingen, och efteråt gäller det att skydda huden mot solen.

Skönhetsbehandlingar för män

– Män vill ta bort hår på rygg, axlar, skuldror och nacke, enligt hudterapeuten Annica Wallin i Råd & Rön redan 2011.

De senaste åren har intresset för skönhetsingrepp ökat både bland kvinnor och män, och idag talas det mer öppet om saken i bland annat sociala medier.