De senaste tidens skäggtrend är här för att stanna. Aldrig tidigare har det varit så populärt att låta skägget växa och grooming är numera ett väletablerat koncept. Däremot måste du se till att vårda det regelbundet med rätt produkter för att du inte ska se ovårdad ut. Det är det prydliga skägget som många vill ha, inte skogshuggarskägget. Här får du de bästa tipsen hur du fixar ett snyggt skägg.

Bra produkter är A och O för en välvårdad look. Grooming är ett populärt uttryck som innebär manlig ansiktsvård. Manlig skönhet har blivit allt mer accepterat den senaste tiden och skönhetsindustrin har förstått att även män vill ta hand om sitt yttre. Män såväl som kvinnor behöver bra hud- och hårvårdsprodukter. Många av produkterna för män fokuserar på rakning eller vård av ansiktsbehåringen. Oavsett om du redan har skägg eller om du vill skaffa dig det är det viktigt att du ser till att du har bra produkter redan från början. Köp rabatterade hudvårdsprodukter som är anpassade för skäggvård. För att få ett välvårdad skägg behöver du följande produkter:

  • Schampo, balsam och inpackningar
  • Skäggolja
  • Vax eller beard balm
  • Borste eller kam
  • Sax eller trimmer

Vårdande produkter som exempelvis en olja förhindrar att skägget och huden torkar ut. Det ger dessutom en hälsosam lyster och en god doft. Oljan masseras in i skägget efter att du har tvättat det. Om du har ett längre skägg är det särskilt viktigt med inpackningar och balsam för att skägget inte ska se torrt och trassligt ut. Ett vax behövs för att styla skägget och ge det struktur. Saxen håller det i trim.

Trimma regelbundet

Tänk på att ansiktsbehåringen beter sig på liknande sätt som håret på huvudet. Med andra ord krävs det att du regelbundet klipper och tvättar det. Ibland krävs det även att du besöker en barberare för att klippa till det, framför allt i början för att anpassa skägget efter din ansiktsform. Med en särskild trimmer och sax kan du dock trimma skägget hemma när det behövs. För att uppnå ett stiligt utseende är det viktigt att du tänker på polisongerna och håller dem korta.