Skäggtrenden är fortsatt stark i landet. Fler och fler frisörer får förfrågningar om att även klippa och på andra sätt frisera skägg.

Hipsterskägget har nått Hässleholm”  kunde man läsa i Norra Skåne förra våren. Om skäggtrenden började i storstäderna har den idag spridit sig till hela landet. Fler och fler butiker säljer skäggvårdsprodukter av olika slag, och även på mindre orter frågar frisörernas kunder om specifika skäggbehandlingar.

En av de som numera klipper skägg är Josefin Johansson på Trend Cut i Skövde. Hon har även gått en kurs för att kunna utföra rakning med kniv. Salongens sortiment är också utökat med skäggvårdsprodukter.

Skäggens nationaldag

3 september är World Beard Day. 2016 firades detta i Stockholm med en stor mässa på Tele2 Arena, som samlade barberare, försäljare av skäggvårdsprodukter och inte minst skäggentusiaster. Evenemanget inleddes med en parad från Medborgarplatsen till arenan.

Under samma dag gick även SM i skägg, Swedish Beard & Moustache Competition 2016. Tävlingen, där man utsåg vinnare i tre olika skäggklasser, leddes av Hans Hamin, som är ordförande i Svenska mustaschklubben.