Det här med att smink endast ska vara för tjejer är en förlegad tanke. Alla som vill kan använda sig av foundation, puder, concealer och liknande produkter. Det är helt upp till var och en hur man vill göra. Men vad betyder alla olika termer och produktnamn egentligen?

 

I stort sett alla behöver piffa till sin hud för att få en lyster och se både piggare och fräschare ut – inte minst i vinterglåmighetens tid innan våren kommit. Kanske med en riktigt bra produkt från bareMinerals? Men hur gör du egentligen för att få det att bli rätt?

 

Detta betyder produktens namn och så använder du den

 

I en artikel i Café tipsas det om hur du på ett enkelt sätt går tillväga. Sminkvärlden kan te sig oändligt djup och vidunderlig för de som inte är vana vid alla termer och tekniker. Det gäller att börja lätt. Kanske med att lära sig ord för vad som är vad, dessa kan det vara bra att ha lite koll på:

 

  • Concealer – en produkt som döljer mörka ringar under ögonen och täcker röda blemmor av olika slag. En flytande variant blir oftast bättre än en torr, fast concealer, det ser mindre kakigt ut.
  • BB-cream – BB står för Blemish Balm och denna kräm är till för samma saker som en concealer men kan smörjas in över hela ansiktet.
  • Foundation – en tjockare och lite kladdigare produkt som kräver mycket finess och teknik för att använda rätt.

 

Innan du sätter på smink är det oerhört viktigt att återfukta huden, annars blir sminket som en torr kaka på huden, och fnasar av. I King Magazine ges även där en riktigt bra ordlista för den nyfikne att kolla in. Där går det bland annat att läsa om hur en bronzer funkar, vad det är för skillnad på vanligt puder och krämpuder – samt vad dessa produkter har för funktion. Annat som är bra att veta är vad solpuder och blusher är och vad för märken som redaktionen rekommenderar att använda för bästa effekt.

 

I Ekuriren går det samtidigt att läsa att en man nyligen stal smink för över 24 000 kronor, det tycks alltså finnas en efterfrågan.