Att ta studenten är för många killar det första riktiga tillfället att klä upp sig. Vissa börjar ivrigt leta efter kostymer flera månader i förväg, medan andra helst vill slippa tänka på kläder och gärna tar studenten i jeans och tröja. Det behöver inte vara komplicerat att välja studentkläder, vi hjälper dig att hitta din stil till studenten.

Det viktigaste att tänka på när det gäller studentkläder är att köpa kläder du trivs i. Det är ingen mening med att köpa dyra kläder som du bara använder en gång. Se klädköpet som ett tillfälle att bygga ut din garderob och hämta inspiration från nätet och modetidningar.

Studentmössa

Alla studentkläder har en gemensam nämnare och det är studentmössan. Mössan symboliserar att din skolgång är över och är en viktig markör i firandet. Hos galio.se/studentmossa kan du designa din egen mössa och bland annat välja ett unikt foder. Du kan också välja att ha ditt namn i brodyr på mössan.

Kostym eller udda kläder?

Många köper sin första kostym i samband med studenten. En kostym är en stor ekonomisk investering, men det går att hitta prisvärda kostymer i de stora kedjorna. Ett tips är att köpa en billigare kostym och sedan låta en skräddare sy om den efter dina mått. Då får du en välsittande kostym för en relativt billig peng.

Om du inte tror att du någonsin kommer att använda en kostym igen, är det naturligtvis ett onödigt köp. Satsa istället på ett par snygga byxor och en stilig skjorta. Undvik jeans och t-shirt. Studenten är ett högtidligt tillfälle, då det passar att vara uppklädd.

Var bekväm i dina kläder

Studentfirandet pågår i många timmar och därför är det skönt om kläderna sitter rätt på kroppen. Skjortan ska kännas skön mot huden, kavajen ska sitta på plats utan att spänna över ryggen och byxorna ska sitta ledigt i midjan. Idag är det helt okej att välja sneakers till kostymen, oavsett vad dina föräldrar säger. Se bara till att skorna är rena och välputsade.