Tummen upp för välskötta händerVintern är inte snäll mot händerna. Därför är det viktigt att du är det. Ta hand om dina händer på vintern, annars kommer de att åldras snabbt.

Torr och kall luft utomhus, och varm luft inomhus, ställer till det för händerna. De blir torra och fnasiga, och nagelbanden spricker. Om man inte tar hand om händerna kommer de att åldras snabbare än resten av kroppen. De är lika utsatta för väder och vind som ansiktet är, men de flesta tar bättre hand om sitt fejs än om sina händer.

  1. Först och främst, investera i ett par bra vantar. Är du frusen om händerna, var inte rädd för att köpa ett par tjocka skidhandskar. Det kanske skär sig lite mot din outfit, men det kommer att vara värt det.
  2. Tänk också på att lägga på mer isolering inte bara i form av tjockare vantar eller handskar, utan även i form av fetare handkräm för vinterbruk.
  3. Använd mild tvål, eller en annan mild rengöring. Vanlig tvål tar bort för mycket av det naturliga fettet. Återfukta händerna med en lättare kräm efter att du tvättat dem, och smörj in dem med en fetare kräm på kvällen.
  4. Exfoliera händerna en gång i veckan. Genom att få bort döda hudceller blir det lättare för huden att ta upp fukt.