Det har blivit vanligare hos männen, speciellt i den yngre generationen, att ta bort hår på kroppen. Det kan handla om allt ifrån skägg till oönskat hår på ryggen. Det finns många bra knep för att få len och hårfri hud, även för män.

Det är många som tycker att håret är jobbigt på kroppen eller har hårväxt på oönskade delar av kroppen. Därför finns det idag väldigt många kliniker som faktiskt gör hårborttagning för dem som önskar, till exempel https://www.drtore.com/harborttagning. Med olika hjälpmedel kan man få bort håret permanent vilket också genererar i att fler män kommer må bättre när eventuella komplex försvinner. 

Kroppsidealet om att raka bort hår på kroppen har varit vanligt bland kvinnor en väldigt lång tid. Med det är under de senaste åren om man kan se att även männen följer trenden skriver Sveriges Radio. Dock så är det mest den yngre generationen av män som rakar sig lite här och var, medan de flesta äldre män kämpar med håravfall för att behålla håret kvar på huvudet.

På senare tid har det hårlösa kroppsidealet även nått männen, säger Cecilia Wallquist. Allt fler unga killar rakar både bröst, ben, armar och kön – Ceciala Wallqvist.

Hår på huvudet VS skägg

Som man skriver om på Metro är det vanligt att männen blir tunnhåriga på hjässan. Detta beror på testosteronet som är ett manligt hormon. Frågan är i detta fall varför skägget fortsätter att växa medan man på huvudet blir mer och mer kal? Den frågan går inte att besvara än skriver man i artikeln. Man nämner bara att hårsäckarna i ansiktet påverkas på ett annat sätt vilket gör att skägget oftast växer mer med åren.