I Sverige växer intresset allt mer bland folk när det gäller skönhetsingrepp av olika slag. Och de som vill göra ingrepp är både kvinnor och män. 

Det är inte längre tabu att göra en skönhetsoperation, och r man missnöjd med något på sin kropp oavsett om det är något litet eller större så finns det oftast saker man kan göra åt det. Läs mer om behandlingar och ingrepp på nordiskakliniken.se.

Var tionde svensk kan tänka sig ett ingrepp

Det är hela var tionde svensk som kan tänka sig att göra ett skönhetsingrepp, skriver SVD i en artikel. Det är Sifo som står för undersökningen bakom detta, och inte så förvånande är det fler kvinnor än män som uttrycker sig positiva om frågan. Men det är också en större andel män än förr som kan tänka sig ett skönhetsingrepp. Idag är det mer accepterat att utföra ett ingrepp och man behöver inte smyga ut bakvägen, oavsett kön. Vilka ingrepp är då vanligast att vilja utföra? Det är främst tandblekning, hårborttagning med laser, bukplastik, lyft av bröst, behandling av ytliga blodkärl och plastik på ögonlock som folk är intresserade av, läs mer. Men även läppförstoring och botox av olika slag är allt mer poppis, detta inte så förvånande så fylliga läppar och slät hy länge varit en stor trend.

Gäller att välja klinik med omsorg

Men i och med att det också blir allt mer populärt med skönhetsingrepp så blir också klinikerna som utför detta fler. Marknaden är delvis oreglerad vilket gör att det finns endel oseriösa aktörer, vilka man ska passa sig för. Ta referenser och se till att ha papper på försäkringar och allt annat som ingår!

”Estetiska behandlingar innebär ofta avancerade medicinska ingrepp. Men till skillnad från vad många tror, omfattas inte ingreppen av hälso- och sjukvårdslagstiftningen, patiensäkerhetslagen eller patientskadelagen”, skriver SVT.